Historische serie ‘eagles’ golfer Reavie

HONOLULU – De Amerikaanse golfer Chez Reavie heeft een historische prestatie geleverd in de tweede ronde van het Sony Open op Hawaii. Hij slaagde er op de golfbaan van Honolulu in drie zogeheten eagles te maken op par-4 holes in één ronde. Op die holes had hij slechts twee slagen nodig, twee onder par. ”Het was een vreemde gewaarwording. Je slaat goede ballen, maar verwacht niet dat ze erin gaan. Dus was het alle keren een grote verrassing”, vertelde Reavie na afloop op Golf Channel.

De golfer begon zijn serie eagles met een tweede slag over ruim 91 meter op de tiende hole waarbij de bal keurig in de hole rolde. Op hole zestien lukte datzelfde met een slag over 137 meter en op hole zes deed hij het over een afstand van 123 meter.

Ondanks drie eagles nam Reavie niet de leiding in het toernooi uit de Amerikaanse PGA-tour. Hij verprutste zijn score met een double bogey op hole 4 en noteerde 65 slagen op zijn kaart. Daarmee klom hij naar de derde plaats, op vier slagen van leider Matt Kuchar.

 

BUZZS