Hit Luizenmoeder naar 2,4 miljoen kijkers

HILVERSUM – De derde aflevering van de nieuwe AVROTROS-serie Luizenmoeder heeft zondag ruim 2,4 miljoen kijkers getrokken. Dat zijn er ruim een miljoen meer dan vorige week, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De cijfers zijn ongekend hoog voor NPO 3. In de afgelopen tien jaar wist geen een programma op NPO 3 op prime time de twee miljoen te halen.

Luizenmoeder brak afgelopen week al terugkijkrecords. Afgelopen week keken 1,2 miljoen mensen op een later tijdstip naar de tweede aflevering van de serie. Het totaal aantal kijkers kwam daarmee op bijna 2,6 miljoen kijkers.

De AVROTROS-serie gaat ook aan kop in de kijkcijfer top 25 van zondag, nog voor het NOS Journaal van 20.00 uur (2,3 miljoen kijkers) en Studio Sport Eredivisie (2,3 miljoen).

Op prime time wist Door het hart van China op NPO 2 1,8 miljoen kijkers te trekken en deed de terugkeer van Zondag met Lubach op NPO 3 het ook allesbehalve slecht met 1,1 miljoen kijkers. RTL 4 zette met Soof (1 miljoen) en Moordvrouw (967.000) cijfers in de middenmoot neer. Frans Bauer moest op NPO 1 weer kijkers inleveren met de Curling Quiz. Naar het programma keken zondag 886.000 kijkers, terwijl er twee weken geleden nog ruim 1,2 miljoen mensen keken.

 

BuzzE