Hitlijstsucces songfestivalliedjes van korte duur

Door: DitjesDatjes
11-06-2021

Het hitlijstsucces van de meeste songfestivalinzendingen in Nederland is van korte duur. Van de oorspronkelijke negentien liedjes die twee weken geleden in de Single Top 100 belandden zijn er nog vier over.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Songfestivalwinnaar Måneskin staat na de binnenkomst op 1 twee weken geleden, nu voor de tweede week op 2 maar verliest langzaam maar zeker terrein. De Franse inzending Barbara Pravi zakt met Voilà van 15 naar 24, Daði og Gagnamagnið uit IJsland maakt een val van 34 naar 78 en de Oekraïnse band Go_A gaat ook richting de uitgang met een daling van 51 naar 87.

Måneskin staat los van zijn winnende liedje Zitti E Buoni ook genoteerd met drie andere singles: I Wanna Be Your Slave (12), Beggin’ (39) en Coraline (99).

Olivia Rodrigo is voor de tweede week lijstaanvoerder van de Single Top 100. En het Nederlandse dj-trio Kris Kross Amsterdam noteert zijn achtste top 10-hit met Early in the Morning. Shaggy, die ook op de single meedoet, is aan zijn tiende top 10-hit toe. Hij scoorde zijn eerste al in 1993 met de hit Oh Carolina.

Single Top 10 week 23

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Singles Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (1) Olivia Rodrigo – Good 4 U

2. (2) Måneskin – Zitti E Buoni

3. (3) Snelle x Maan – Blijven Slapen

4. (4) Ronnie Flex & Emma Heesters feat. Kris Kross Amsterdam – Alles Wat Ik Mis

5. (8) Lil Nas X – Montero (Call Me By Your Name)

6. (13) Kris Kross Amsterdam, Shaggy & Conor Maynard – Early in the Morning

7. (9) Doja Cat feat. SZA – Kiss Me More

8. (7) Justin Bieber feat. Daniel Caesar & Giveon – Peaches

9. (6) Riton & Nightcrawlers feat. Mufasa & Hypeman – Friday (Dopamine Re-Edit)

10. (10) Suzan & Freek – Goud

 

BuzzE

 

 

Meer DenD