Hoe gaat het nu met prins Philip?

Prins Philip
Door: Eva Steins
22-02-2021

Er zijn grote zorgen om de gezondheid van prins Philip (99). De prins werd afgelopen week uit voorzorg opgenomen in een ziekenhuis in Londen, nadat hij onwel werd. Hoe gaat het nu met hem?

Afgelopen zaterdag kwam prins Charles langs bij zijn vader in het ziekenhuis. Een ongebruikelijk bezoek dat alleen is toegestaan onder exceptionele omstandigheden. Ook werd duidelijk dat prins Harry uit voorzorg alvast in quarantaine zit voor het geval dat hij halsoverkop terug naar Groot-Brittanië moet terugvliegen.

Ziekenhuis

Inmiddels is het bijna een week geleden dat de hertog opgenomen werd in het ziekenhuis. Buckingham Palace liet in een statement weten dat het zou gaan om een voorzorgsmaatregel.

De hertog zou een paar dagen blijven, wat uiteindelijk bijna een week geworden is. Vooralsnog ziet het er nog niet uit dat prins Philip binnenkort uit het ziekenhuis zal vetrekken…

Wat er precies aan de hand is met de prins is onduidelijk, wel heeft de koninklijke familie laten weten dat het niet gaat om het coronavirus.

‘Oke’

Prins William heeft tijdens een bezoek aan een vaccinatiecentrum in Norfolk kort gereageerd op de gezondheidstoestand van zijn grootvader, prins Philip. ,,Ja, hij is oké”, zei de prins volgens persbureau Reuters tegen een aantal verslaggevers. ,,Ze houden hem in de gaten.”

Bronnen beweren volgens de krant Evening Standard dat Philip in ieder geval nog aankomende week ter observatie blijft, terwijl hij ondertussen kan rusten.

Meer DenD