Hoekstra ziet ‘goede aanknopingspunten’ in rapport Remkes

Door:
05-10-2022

DEN HAAG (ANP) – Het langverwachte stikstofrapport van Johan Remkes “biedt goede aanknopingspunten voor de toekomst van een vitaal platteland en het herstel van kwetsbare natuur”, schrijft CDA-leider Wopke Hoekstra in een eerste reactie op de bevindingen. Wat die aanknopingspunten precies zijn, zegt de christendemocraat niet.

Hoekstra zette de verhoudingen binnen het kabinet in augustus op scherp door in een interview te zeggen dat halvering van de stikstofuitstoot in 2030 niet heilig is voor zijn partij. Als het aan Remkes ligt, blijft 2030 als doel staan, maar in uitzonderlijke gevallen kan hiervan worden afgeweken als het doel wel “binnen bereik is én er dwingende inhoudelijke – dus geen politieke – redenen” voor zijn. Ook pleit Remkes voor ijkmomenten waarop het kabinet naar het tijdpad kan kijken.

“Remkes wijst terecht op de groeiende afstand tussen stad en platteland. We staan samen voor de opdracht deze kloof te overbruggen”, aldus Hoekstra. Hij benadrukt dat het kabinet later met een officiële reactie komt.

 

ANP

 

 

Meer DenD