Hoera! Koningin Máxima 51 jaar

Máxima is jarig vandaag|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Koningin Máxima mag vandaag alweer 51 kaarsjes uitblazen. Vorig jaar kon de koningin het niet groots vieren vanwege de coronamaatregelen, maar dit jaar kan er weer gefeest worden. Of de jarige het ook echt groots gaat vieren wil de Rijksvoorlichtingsdienst niet zeggen, maar het zal hoe dan ook een feestelijke dag worden.

Er zijn weinig details bekend over hoe deze heugelijke dag gevierd gaat worden. Vorig jaar kon Máxima vanwege de toen geldende coronamaatregelen haar 50e verjaardag niet groots vieren. Wel gaf de koningin een interview aan Matthijs van Nieuwkerk waarin ze sprak over haar leven, haar werk en de liefde.

Ook in de weken voorafgaand aan haar verjaardag werd de koningin vorig jaar in het zonnetje gezet. Er was een verjaardagsconcert in Koninklijk Theater Carré en ze reisde als erevoorzitter van de stichting Meer Muziek in de Klas door het land langs verschillende projecten over muziekonderwijs.

Maar volgens royaltyverslaggever Annemarie de Kunder wordt er dit jaar zeker een feest gegeven. ,,Vorig jaar kon ze het niet vieren, maar ze zei wel: zodra het kan gaan we het groots aanpakken”, onthulde Annemarie in RTL Boulevard.

Het feest zal volgend weekend plaatsvinden, zo meldde Annemarie. ,,Ik heb begrepen dat ze het volgend weekend, het weekend na haar verjaardag, groots gaat vieren. Al haar vrienden en familie komen dan en dat is gewoon in het paleis.”

Of er echt een groot feest gegeven wordt wil de Rijksvoorlichtingsdienst niet zeggen. Verjaardagen van leden van de koninklijke familie zijn doorgaans privé. Ook is het niet bekend of dochters Amalia, Alexia en Ariane erbij zullen zijn. Alexia is na Koningsdag teruggekeerd naar Wales en heeft op dit moment geen vakantie.

ANP

Tags

JARIGKONINGIN MAXIMAMAXIMAVERJAARDAG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck