Hoera! Prinses Irene blaast 82 kaarsjes uit

Prinses Irene
Door: Charlotte Wijnen
05-08-2021

Een fantastische dag voor prinses Irene. Ze mag vandaag alweer 82 kaarsjes uitblazen. Een prachtige leeftijd!

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Niet te veel aandacht

Prinses Irene heeft het al vaker benoemd: ze wil niet dat er te veel aandacht wordt besteed aan haar verjaardag. Maar binnen de eigen familie gaat deze mooie dag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij.

Hoe de prinses haar verjaardag viert is niet bekend, maar naar verluidt zal ze net als vorig jaar er niet te veel aandacht aan besteden.

Andere wending

Prinses Irene is de tweede dochter van koningin Juliana en prins Bernhard. In 1964 deed ze door haar huwelijk met prins Carlos Hugo van Bourbon-Parma afstand van haar rechten op de troon. Zij kregen vier kinderen: Carlos, Carolina, Margarita en Jaime.

Maar uiteindelijk strandde het huwelijk en Irene gaf haar leven een compleet andere wending. Na een lang verblijf in Zwitserland keerde ze net na aantreden van haar zus Beatrix terug naar Nederland. Ze wilde de mens weer in contact brengen met de natuur, richtte zich op duurzaamheid en richtte een NatuurCollege op.

Op de voorgrond treden doet ze nog maar weinig en eigenlijk alleen om de samenleving te wijzen op de noodzaak beter om te gaan met de aarde. Inmiddels heeft ze negen kleinkinderen, die ze haar liefde voor de natuur ook probeert over te brengen.

Meer DenD