Holleeder en advocaat niet aanwezig bij zitting

Sander Janssen vindt de manier waarop de rechtbank Willem Holleeder tot levenslang heeft veroordeeld onterecht. De advocaat die ‘de Neus’ vertegenwoordigt gaat daarom ook in hoger beroep. Woensdag is de eerste pro-formazitting en Holleeder en zijn verdediging zullen hierbij niet aanwezig zijn.

Ongerust

Janssen maakt zich zorgen over de ontwikkelingen in de nieuwerwetse rechtspraak. Dit laat hij dinsdag in het openbaar weten.

Levenslang

Vorige maand heeft de rechtbank in Amsterdam Willem Holleeder veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hij zou een grote rol hebben gespeeld bij de liquidaties van Cor van Hout, Kees Houtman, Thomas van der Bijl en Willem Endstra. Daarnaast is ook bewijs dat de crimineel betrokken was bij de aanslag op John Mieremet die in eerste instantie mislukt was.

Daarom in hoger beroep

In Janssen zijn zogeheten appelschriftuur maakt hij duidelijk waarom hij direct in hoger beroep ging: ,,Het vonnis van de rechtbank bewijst de juistheid van de beleving van Willem Holleeder dat deze zich voorafgaand aan de aanvang en zeker ten tijde van de behandeling ter zitting een overtuiging had gevormd over zijn schuld of onschuld”.

Gezusters Holleeder

De advocaat is van mening dat de rechtbank zussen Astrid en Sonja geen kritische vragen stelde. Terwijl de getuigenissen wel voor de waarheid werden aangenomen. De rechtbank ,,wekt de indruk van meet af aan overtuigd te zijn geweest van de juistheid van alle beschuldigingen die met name zijn zussen aan het adres van Willem Holleeder hebben gedaan.” Hoewel de verklaringen van de gezusters Holleeder zijn gebruikt als belangrijk bewijs in de veroordeling van hun broer Willem.