Hollywoodsterren sturen steunbrief aan transvrouwen

Door: DitjesDatjes
01-04-2021

Een flinke groep bekende vrouwen heeft een brief ondertekend die transgender vrouwen en meisjes een hart onder de riem moet steken. Ze schrijven onder meer dat ze luid en duidelijk willen erkennen dat “transgender vrouwen vrouwen zijn en transgender meisjes meisjes”.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De brief is opgesteld in het kader van Women’s History Month en de Transgender Day of Visibility op woensdag. Onder meer Brie Larson, Halle Berry, Bella Hadid, Regina King, Laverne Cox, Cara Delevingne, Julianne Moore, Kathryn Hahn, Anna Wintour, Janelle Monáe en Chelsea Clinton ondertekenden de boodschap, die werd gepubliceerd op de site van homobelangenvereniging GLAAD.

“Wij verdienen allemaal dezelfde kansen en vrijheden”, staat er verder in de brief. “We verdienen evenveel mogelijkheden rond scholing, werk, gezondheidszorg, huisvesting, recreatie en publieke gebouwen. En we moeten het recht op zelfbeschikking over het eigen lichaam respecteren.” De schrijvers halen de Afro-Amerikaanse feministe Audre Lorde aan, die eens zei: “Ik ben niet vrij zolang ook maar één vrouw dat niet is, ook al zijn haar boeien hele andere dan de mijne.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD