Hommeles op boerderij BZV-Richard: beruchte buurman steelt zijn grond

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het is hommeles op de boerderij van de 33-jarige boer Richard, die dit seizoen meedoet aan Boer Zoekt Vrouw. Zijn beruchte buurman heeft maar liefst 75 hectare grond van hem afgepakt! Brievenschrijfsters zijn gewaarschuwd, want de situatie krijgt ongetwijfeld nog een staartje…

De 33-jarige boer Richard is een van de Boer Zoekt Vrouw-deelnemers dit seizoen. Richard runt zijn bedrijf in Slowakije en mist, net als de andere deelnemers, nog een partner in zijn leven. Hij heeft zestig brieven mogen ontvangen, dus gelukkig heeft hij keuze genoeg.

Criminele buurman

Wel moeten brievenschrijfsters er rekening mee houden dat ze te maken kunnen krijgen met een criminele buurman. In gesprek met Trouw vertelde Richard al eerder dat zijn buurman maar liefst 75 hectare land van hem heeft afgepakt.

,,Hij kwam met een trekker het veld in, heeft het ingezaaid en gezegd: ‘Nu is het van mij’. We hebben het gemeld bij de politie, maar die durft haar vingers er niet aan te branden.” Volgens Richard is zijn buurman ‘heel rijk’ en heeft hij goede connecties. ,,In Nederland had hij al lang achter de tralies gezeten.”

Boer Zoekt Vrouw

Maar voor nu houdt Richard zich bezig met het vinden van ware liefde. Met zijn deelname hoopt hij ‘een maatje voor het leven’ te vinden. ,,Iemand die bijvoorbeeld ook internationaal georiënteerd is, en voor werk naar het buitenland moet”, vertelt hij op de website van Boer Zoekt Vrouw. ,,Ik zoek een intelligente vrouw die groter denkt dan haar eigen dorp. En iemand die flexibel is en spontaan.”

Toekomstige partner

Zijn toekomstige partner hoeft niet per se te werken op het bedrijf. ,,Nee, dat hoeft niet, een beetje affiniteit zou wel fijn zijn. En ik vind het leuk als ze haar eigen ding heeft. Als ze hier alleen maar voor mij komt, dan zit ze binnen de kortste keren thuis. Het is gezond om je eigen interesse te hebben, maar ook interesse in elkaar. Dat je elkaar thuis wat te vertellen hebt, dat je elkaars steuntje in de rug bent en elkaar versterkt in dat wat je doet.”

Tags

BOER ZOEKT VROUW

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck