Homoseksuele pinguïns adopteren ei van ander stel

Homopinguîns
Door: Ditjes en Datjes
14-11-2019

In DierenPark Amersfoort zit een brutaal homoseksueel pinguïn-stelletje. Zo heeft een hetero-paar hun ei even uit het oog verloren en zijn de twee mannelijke pinguïns ermee vandoor gegaan. Het stel probeert goed voor het ei te zorgen en zelfs uit te laten broeden.

Nieuw ei

„Het homokoppeltje zorgt goed voor het ei, de mannetjes broeden allebei om en om” laat dierenverzorger Marc Belt weten aan De Telegraaf. Het andere paar, de echte eigenaren van het ei, kijkt er eigenlijk niet eens naar om. Er is zelfs al een nieuw ei gelegd waarop de pinguïn aan het broeden is.

Homoseksualiteit in het dierenrijk

Dat homoseksualiteit bij pinguïns voorkomt is oud nieuws. In het dierenrijk komt dit namelijk al heel vaak voor. Van koeien, flamingo’s tot apen en leeuwen. Wat wel bijzonder is, is dat een het stelletje wil broeden. ”Homoseksualiteit komt vaker voor bij pinguïns, opmerkelijk is wel dat dit stel nu ook een ei heeft weten te bemachtigen”, vertelt Belt.

Verwelkomen

Nu hopen ze bij het DierenPark Amersfoort dat ze het kuikentje van het homostel binnenkort ook mogen verwelkomen. Op dit moment worden namelijk al de eerste kuikentjes geboren. ,,Onder die nieuwe kuikens hopen wij natuurlijk ook eentje van het homokoppel te verwelkomen, we wachten het af” aldus dierenverzorger Marc.

Meer DenD