Hond mag wel uit tijdens de avondklok

Hond uit avondklok|Hond tijdens avondklok|Hond uitlaten tijdens avondklok
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Uit de nog vertrouwelijke stukken van het RIVM blijkt dat je je hond wel mag uitlaten na 8 uur ’s avonds als er in Nederland daadwerkelijk een avondklok wordt ingevoerd. Voorwaarde is wel dat je huisdier aangelijnd moet worden tijdens het uitlaten.

Als je tijdens de avondklok na 8 uur ’s avonds op straat wil dan zijn er nog maar een paar uitzonderingen in de regeling waarover na een kort onderzoek van het RIVM dezer dagen wordt besloten.

Uitzonderingen

Premier Rutte heeft gisteren bij zijn persconferentie gezegd dat er serieus naar de invoering van de avondklok wordt gekeken. Wie naar zijn werk gaat, hulp biedt aan een mens of dier in nood of een noodzakelijke reis maakt naar het buitenland mag dat nog doen.

Er komt een officieel formulier dat je aan een handhaver moet laten zien als je erom wordt gevraagd. Werknemers moeten een werkgeversverklaring kunnen overleggen.

Eindeloos uitlaten

De avondklok wordt ingevoerd als blijkt dat het extra helpt bij het terugdringen van het aantal coronabesmettingen. De avondklok wordt in lijn gebracht met het verbood van alcoholverkoop. Waarschijnlijk gaat het straatverbod gelden van 20.00 uur ’s avonds tot en vier uur ’s ochtends.

De afgelopen maanden is het aantal huisdieren flink toegenomen door de coronacrisis. Honden worden nu al eindeloos uitgelaten door hun baasjes.

Hond uitlaten tijdens avondklok

Tags

CORONAHONDKABINETRIVM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck