‘Hondendroom Rossana Kluivert in duigen’

Door: DitjesenDatjes
07-11-2018

De afgelopen jaren waren niet makkelijk voor Rossana Kluivert en haar man Patrick. Er werd lymfeklierkanker bij haar geconstateerd in 2013, vervolgens kwam haar man negatief in het nieuws door torenhoge gokschulden, en begin dit jaar is er opnieuw kanker bij Rossana gevonden. Het geluk leek haar eindelijk toe te lachen toen haar grote droom uitkwam: een hondenopvangcentrum op Curaçao.

Villapark

Helaas lijkt ook die droom in duigen te spatten. De bouw van het Kluivert Dog Rescue Center zou onlangs stil zijn gelegd. De buren, die wonen in een luxe villapark zo’n 400 meter verderop, hebben namelijk geklaard. Ze zijn niet blij met het hondencentrum omdat ze bang zijn voor geluid- en stankoverlast.

Daarnaast blijkt het hondencentrum ook in strijd met het bestemmingsplan van het gebied. Eigenlijk mag er maar één woning per 50.000 meter op de grond gebouwd worden. Rossana wil al drie woningen bij haar hondencentrum laten bouwen voor het verblijf van de verzorgers, een bezoekersruimte en een operatieruimte.

Ramp

Als het hondencentrum niet verder gebouwd mag worden, zou dat een ramp voor Rossana zijn. Ze heeft onlangs 200.000 duizend euro opgehaald met een benefietavond.

Hoe Rossana en Patrick dit probleem oplossen, en wat er met het geld gebeurt als het hondencentrum niet doorgaat is onduidelijk. Toen weekblad Story meer informatie wilde over het stilleggen van de bouw wilde Patrick niet reageren.

 

Meer DenD