Honderden demonstreren tegen optreden Roger Waters in Frankfurt

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Ongeveer vierhonderd mensen hebben zich zondagavond in Frankfurt verzameld om te demonstreren tegen het optreden van Roger Waters in de Frankfurt Festhalle. De demonstranten namen onder meer een standpunt in tegen antisemitisme en haat tegen Israël.

De 79-jarige muzikant wordt al langer beschuldigd van antisemitisme. De stad had daarom eerder geprobeerd het optreden van Waters in Frankfurt te verbieden, maar de rechter oordeelde dat dat niet mocht en verwees naar de artistieke vrijheid.

Deelnemers aan de actie hadden onder meer borden mee met teksten als “Israël, we staan aan jullie kant”. Ook waren teksten te zien als “Roger Waters, wish you were not here”, een verwijzing naar een van de beroemdste nummers van de groep Pink Floyd, waar Waters medeoprichter van was.

Onderzoek

Eerder deze week ontstond ophef over een optreden dat Waters in Berlijn gaf. Tijdens die show verscheen hij op het podium in een uniform dat op dat van een SS-officier leek. Waters droeg een lange zwarte jas met rode armbanden, waarop gekruiste hamers in plaats van hakenkruizen stonden. Ook greep hij naar een mitrailleur en schoot hij nepkogels af. De Duitse politie liet weten een onderzoek in te stellen naar het optreden.

Waters liet later in een verklaring van zich horen. Hij ontkende dat hij tijdens zijn optreden heeft aangezet tot haat. “De elementen van mijn optreden die in twijfel zijn getrokken, zijn heel duidelijk een statement tegen fascisme, onrechtvaardigheid en onverdraagzaamheid in al zijn vormen”, schreef de artiest. Hij stelde bovendien dat dergelijke elementen al onderdeel zijn van zijn shows sinds het album The Wall van Pink Floyd in 1980.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck