Honderden wespensteken werden regisseur Hans Scheepmaker fataal

Door: Tanja Brouwer
05-08-2020

Regisseur Hans Scheepmaker overleed door een wespenaanval; dat werd gisteren bekend gemaakt. Scheepmaker was niet allergisch voor wespensteken, maar iss zo vaak gestoken dat hij overleed. Nu is er meer bekend over hoe het noodlottige ongeluk kon gebeuren. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Hij kon niets doen’

Zaterdagochtend was Scheepmaker thuis in de Sportlaan in Den Haag. De 69-jarige regisseur viel en landde bovenop een wespennest. Binnen een paar seconden zwermden honderden wespen uit hun nest en staken hem. Nicole Visser, de vriendin van Hans Scheepmaker vertelt het AD: ,,Ze hebben hem massaal gepakt. Er was niks wat hij nog kon doen.” De schouwarts meldde dat Scheepmaker meer dan honderd keer is gestoken. Eén steek levert doorgaans geen gevaarlijke reactie op, maar door te veel gif kan het hart stil komen te staan. 

Acteur


De regisseur was niet alleen bekend van zijn werk bij Onderweg naar Morgen, Goudkust, Flodder, Spangas en Westenwind, óók acteerde hij in de Baantjer-verfilming Moord in Extase en verscheen hij in de films Field of Honor en Als je verliefd wordt. 

Meer DenD