Hondje Frans Bauer verlamd aan achterpoten

Frans Bauer
Door: DitjesenDatjes
22-11-2019

Lourdes, het schoothondje van Frans Bauer en zijn vrouw Mariska, heeft sinds drie dagen een soort rolstoeltje gekregen. Het hondje is verlamd geraakt aan zijn achterbenen en heeft nu wieltjes gekregen waardoor hij toch kan lopen.

Verlamd

In het Belgische programma’Wat een Dag’ was Frans te zien en ook Lourdes kwam even in beeld. Natuurlijk wilde kijkers meteen weten wat er met het schattige beestje is gebeurd en daarom deelt Frans dat nu op Instagram ,, Lourdes heeft sinds 3 dagen een rolstoeltje omdat ze afgelopen zomer een FCE heeft gehad. (fibro cartilagineuze embolie, ook wel ruggenmerginfarct geheten). Waardoor ze aan beide pootjes verlamd was, nu na maanden elke week fysio doet het rechten pootje het weer maar het linker duidelijk minder”, schrijft hij. Omdat Lourdes maanden haar spieren niet veel heeft gebruikt zijn ze niet meer zo sterk en de zanger hoopt dat die door het rolstoeltje weer opbouwen.

Het rolstoeltje is niet het enige hulpmiddel wat kleine Lourdes gebruikt. ,,Ze heeft antislip sokjes aan zodat ze goed grip heeft en dat ze haar pootjes niet kan openhalen. We moeten veel oefenen en het rolstoel gebruik opbouwen. Ondertussen kan ze al aardig overweg met haar hondenrolstoeltje en ze is erg blij mee.” Onder de post reageren veel mensen. Zij schrijven dat het prachtig is dat Frans en zijn vrouw zo goed voor hun hondje zorgen.

View this post on Instagram

Wij krijgen veel vragen over wat Lourdes heeft. Dit naar aanleiding wat er gister op de Belgische tv te zien was. Lourdes heeft sinds 3 dagen een rolstoeltje omdat ze afgelopen zomer een FCE heeft gehad. (fibro cartilagineuze embolie, ook wel ruggenmerginfarct geheten). Waardoor ze aan beide pootjes verlamd was, nu na maanden elke week fysio doet het rechten pootje het weer maar het linker duidelijk minder. Door maanden haar spieren niet te hebben gebruikt is er spierslapte ontstaan en we hopen nu met haar rolstoeltje dat ze weer haar spieren weer gaat opbouwen en misschien zelf weer zelfstandig kan gaan lopen . Ze heeft antislip sokjes aan zodat ze goed grip heeft en dat ze haar pootjes niet kan openhalen. We moeten veel oefenen en het rolstoel gebruik opbouwen. Ondertussen kan ze al aardig overweg met haar hondenrolstoeltje en ze is erg blij mee 😁 🐾 #hondenrolstoel.nl

A post shared by Frans Bauer (@fransbauer) on

 

Meer DenD