Hoofdverdachte zaak Maddie McCann opgenomen in ziekenhuis na aanval

Maddie McCann
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

De hoofdverdachte in de verdwijningszaak van Madeleine McCann zou opgenomen zijn in het ziekenhuis. Gevangene Christian B. werd in handboeien gefotografeerd terwijl hij het ziekenhuis verliet om terug te keren naar zijn cel. Het zou gaan om een ‘celaanval’ waarbij hij twee ribben zou hebben gebroken.

De veroordeelde verkrachter en pedofiel Christian B. werd gister naar het ziekenhuis gebracht en behandeld voor twee gebroken ribben. Hij zou hebben gezegd dat hij was aangevallen terwijl hij wachtte op een hoorzitting voor voorwaardelijke vrijlating.

Rellen

Christian B. zit nu een gevangenisstraf uit voor drugshandel. Hij zou gisteren een hoorzitting hebben om te pleiten voor een voorwaardelijke vrijlating, maar die liep anders af dan verwacht.

TheSun meldt dat veertig minuten nadat hij bij zijn hoorzitting was aangekomen, er een ambulance voorreed. Vervolgens zou een gerechtsdeurwaarder aan twee ambulancebroeders verteld hebben dat er ‘rellen’ in de cel waren.

Britse krant TheSun publiceert foto’s waarop te zien is dat de hoofdverdachte geboeid in een ambulance werd geladen. Hij zou door de aanval twee ribben hebben gebroken.

Verdachte

Christian B. is naast veroordeeld verkrachter, pedofiel en drugsdealer ook de hoofdverdachte in de zaak rondom de vermissing en nog niet bevestigde moord op Maddie McCann. Duitse aanklager Hans Christian Wolters zegt zeker te weten dat Maddie vermoordt is, en dat al het bewijs wijst naar Christian.

,,Veel puzzelstukjes wijzen naar hem. We onderzoeken alleen hem en niemand anders. In dit stadium denken we dat hij alleen heeft gehandeld.”

De aanklager onthult bewijzen die Brückner als schuldige aanwijzen: ,,Ik kan alleen zeggen dat dit als een puzzel is, heel wat stukken doen ons geloven dat Christian B. verantwoordelijk is. Eén daarvan is het signaal van de mobiele telefoon die hij gebruikte op het moment dat Madeleine McCann verdween. Dat signaal bevond zich in de buurt van het Ocean Club-resort waar het gezin McCann verbleef.”

Vermissing

Op 3 mei 2007 verdween het Britse meisje Madeleine McCann uit haar hotelkamer. Tijdens een vakantie in Portugal verbleef zij met haar familie in appartementencomplex Praia de Luz. Haar ouders waren een eindje verderop aan het eten, en toen zij de slaapkamer controleerde waar de kinderen lagen bleek Maddie verdwenen te zijn. Maddie was destijds drie jaar oud.

De vermissingszaak is sindsdien een landurig onopgelost mysterie. Verschillende theorieën zijn tevergeefs onderzocht: Maddie is na 13 jaar nog steeds niet terecht.

LEES OOK:

Opmerkelijke vondst tijdens zoektocht Maddie McCann

Tags

CELSTRAFCHRISTIAN BRUCKNERGEVANGENISHOOFDVERDACHTEMADELEINE MCCANNRELLEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie