House of Cards-crew kreeg ‘misbruik’ memo

Door: Redactie
02-11-2017

NEW YORK – Volgens Page Six heeft de gehele cast en crew van House of Cards op 13 oktober een interne memo gekregen, waarin stond dat iedereen een online cursus moest volgen over misbruik op het werk. Deze werd drie dagen na het Harvey Weinstein-schandaal verstuurd, dat geopenbaard werd door de New York Times.

In de memo benadrukten de producers dat een comfortabele werkplek, waar geen van de medewerkers wordt lastig gevallen, een prioriteit is. Maar dat daar dit seizoen een schepje bovenop gedaan werd door het aanbieden van de cursus Risky Business. De cursus leert mensen hoe ze moeten handelen in situaties die intimiderend kunnen zijn.

Alle medewerkers waren verplicht Risky Business binnen een paar weken te volgen en af te ronden. Hoofdrolspeler Kevin Spacey werd niet lang na het versturen van de memo beschuldigd van het maken van seksuele avances op acteur Anthony Rapp, die destijds 14 jaar was. Hierop werd de productie van House of Cards stopgezet en lijkt de carrière van de Oscarwinnaar over, nu er zich dagelijks nog meer mannen melden die beweren misbruikt te zijn door de acteur.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD