Howie Mandel: aanval op Chappelle is begin van het einde

Door: DitjesDatjes
04-05-2022

Volgens Howie Mandel is de aanval die een 23-jarige man pleegde op Dave Chappelle tijdens diens optreden bij het Netflix Is A Joke-festival in Los Angeles “een gevolg van dat wat er bij de Oscars is gebeurd”. Hiermee doelt de 66-jarige komiek, die tevens jurylid is bij het programma America’s Got Talent, op de klap die Will Smith gaf aan komiek Chris Rock. Dit meldt E! News.

“Ik ga verder niet in op de Oscars, maar wat daar gebeurd is heeft wel de deuren geopend voor het gebruiken van geweld. Als komieken worden we al aangevallen op dat wat we zeggen en worden we zelfs gecanceld omdat iets niet goed valt bij bepaalde mensen of groepen. Ik vrees dat dit het begin van het einde is voor comedy, wanneer als je als komiek niet meer gewoon je werk kunt doen zonder iedereen over je heen te krijgen of zelfs fysiek aangevallen te worden,” aldus Mandel, die al 45 jaar in het vak zit en niet eerder voor zijn veiligheid vreesde.

Op de vraag wat hij zelf zou doen wanneer hij aangevallen zou worden op het podium, antwoordt Mandel: “Ik zou denk ik een soort Usain Bolt zijn en heel hard wegrennen. Ik zou in elk geval niet terug vechten. Daarvoor ben ik teveel een watje.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD