Huishoudbode: De krant is koning

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

In dit stukje zal ik bewijzen dat de krant koning is. Aanleiding is een mailtje van Dorien Neele. Zij schreef dat zij spiegels eerst met een natte spons schoonmaakt en daarna met een prop krant droog poetst. Je kunt je afvragen waarom ze niet gewoon een zeem of oude theedoek gebruikt maar dat doet er nu even niet toe. Het werkt inderdaad, want ik heb daarmee onlangs de spiegel in de badkamer drooggemaakt toen mijn vrouw even weg was. Anders zegt ze: ‘Jij ook altijd met je tips!’

Als u een krantenprop in de as van uw houtkachel doopt en vervolgens de ruitjes schoonmaakt, worden ze ook schoon.  U kunt deze prop ook in spiritus of kachelruitjesreiniger  dopen en ook de ergste aanslag zal verdwijnen. U kunt ook roestvast staal met een krantenpop oppoetsen.

Op een krant kun je afval schillen, ander afval op deponeren en de vis er in verpakken. Kranten dienen bij een verhuizing vaak als inpakpapier.

Ooit zag ik behang in een studentenkamer in de vorm van krantenpagina’s en dat was best een gaaf gezicht.

Vooral oudere mensen doen propjes krantenpapier in hun schoenen om ze in model te houden. Ook voor natte schoenen.

Het mottenvrij houden van de kledingkast kan bereikt worden door een verse krant onder in de kast te leggen. Motten hebben een hekel aan de  lucht van de drukinkt. De krant wel regelmatig verversen.

De familie Neele stuurde mij ook een heel bijzondere tip en krijgt daarom de waardebon.  Zij zijn echte kampeerders en om na het seizoen vocht in de caravan te voorkomen, gaat de familie als volgt te werk: Op de vloer worden kranten gelegd. Al het vocht trekt in de kranten en aan het begin van het seizoen, hoef je alleen maar de kranten op te ruimen. Een stuk voordeliger dan vochtvreters.

Met krantensnippers in een mix van lijm en water maak je papier-maché en daar kun je weer leuk mee knutselen. Op Pinterest zie je prachtige voorbeelden hoe je met kranten cadeautjes kunt inpakken.  Ooit heb ik met kleine kinderen van kranten oppotpotjes gevouwen. Kijk eens op YouTube want heel erg makkelijk is dat niet.

Begin daarom met het vouwen van een hoedje-van-papier.   Ga naar knutselidee.nl. Vervolgens naar vouwen en naar hoedje-van-papier vouwen. Met een schaar en plakband bent u lekker even zoet.

Tags

EMILE BODEHUISHOUDBODEKRANTSCHOONMAKENTIPS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck