Huishoudbode: ‘Schoonmaak’ kost een vermogen 

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Betrouwbaar onderzoek is nooit gepubliceerd maar Westerse vrouwen geven tijdens hun leven waarschijnlijk circa 50.000 tot 300.000 euro uit aan verzorging van het eigen lichaam. Dat geldt dan over een gemiddelde periode van 65 jaar of wel van je 15e tot je 80e 

Amerikanen spannen de kroon. Het betreft allerlei verzorgingsproducten, maar ook make-up, de kapper, schoonheidsspecialist enzovoorts. 

Waarschijnlijk weet u het zelf ook wel, maar uitgezonderd zonnebrandolie, helpen de meeste verzorgingsproducten geen bal om veroudering tegen te gaan. Ze maken u, in combinatie met make-up, wel aantrekkelijker. Zelf ben ik gek op knalrode lippen. Nee, niet voor mezelf.  

Rimpels, pigmentvlekken, hangwangen, en een vale, gelige huid worden vooral veroorzaakt door UV-straling van de zon, roken en door uw huidtype.  

Ik gun u en mijn vrouw van harte hun smeerseltjes maar u kunt flink wat geld besparen als u de badkamerkastjes opruimt en eerst eens alles opmaakt. 

Goedkopere producten

Topmerken worden regelmatig slechter getest dan verzorgingsproducten van de supermarkt en de huismerkdrogisterij. Dat geldt ook voor wattenstaafjes en -schijfjes, vochtig toiletpapier en make-up removers. 

Het is verstandig om een keer in Duitsland te winkelen bij DM en daar een bulk aan verzorgingsproducten in te slaan. Dat scheelt een klein vermogen.  

Gewone mensen gaven vroeger weinig uit aan verzorgingsproducten ofschoon parfum al tientallen eeuwen bestaat.  

Het gezicht werd vaak ingewreven met een aftreksel van kruidenDe huid en handen werden tegen kou beschermd met glycerine.  Gesprongen lippen werden bestreden met ongezouten boter. Soda en ricinusolie (wonderolie) werden veel gebruikt. Ook als laxeermiddel.  

Weinig rimpels

Opvallend is dat (jonge) mannen tegenwoordig steeds meer geld aan hun verzorging uitgeven. Ik sta er versteld van wat mijn schoonzonen uitgeven. 

Zelf heb ik 50 jaar gerookt en toch weinig rimpels en ook geen vale huid (vind ik zelf). Ik ga alleen naar de kapper als mijn vrouw een afspraak maakt. Ik heb wel dure scheerzeep, maar daar doe ik heel lang mee. Ik was elke dag mijn haren en heb er plezier in dat ik nog minstens tien keer met de shampoo kan doen als ik de fles op zijn kop zet. 

Omdat ik veel in de tuin werk, wrijf ik vaak mijn handen in met vette en goedkope crème. Er ligt altijd wel wat. Ik heb heel zachte vrouwenhanden dankzij Duitse Ringelblumensalbe, houdbaar tot 2009. So what! 

Tags

CRÈMEEMILE BODEHUIDMAKE-UP

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck