Huishoudtips: De rubbertjes van Emile Bode

Advies Emile Bode huishoudbode
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Rubber moet ook onderhouden worden en dat wordt vaak vergeten. Zo is het raadzaam de rubberen strips van de koelkast, diepvriezer en wasmachine regelmatig schoon te maken. Vooral de rand van de wasmachine.

Ik doe dat gewoon met keukenpapier. U kunt ook een vochtig doekje pakken met wat allesreiniger. Als het binnenste van de rubberen rand van uw wasmachine erg vuil is, gebruik dan een oude tandenborstel en/of een wattenstaafje.

Verweerd

Er zijn allerlei producten om verweerd rubber weer mooi zwart te krijgen. Kijk eens rond op internet, maar betaal niet te veel. Deze producten worden vooral voor de rubbers van een auto gebruikt. Die producten kunt u meestal ook gebruiken om kunststof onderdelen weer hun oorspronkelijke kleur terug te geven zoals bumper-zwart. Er is zelfs banden-zwart te koop voor mensen die meer van hun autobanden houden dan van hun partner.

Er zijn mensen die zweren bij talkpoeder om verweerde rubber strips weer tot leven te brengen, maar het nut daarvan is minimaal. Rubber is tegenwoordig voornamelijk synthetisch en zal niet zo gauw verweren.  

„Er is zelfs banden-zwart te koop voor mensen die meer van hun autobanden houden dan van hun partner.”

Zelf draag ik altijd rubberen laarzen als ik in onze grote tuin werk. In november maak ik de circa 40 jaar oude laarzen schoon zodat ze in winterrust kunnen. Ik pak gewoon een vettig schoonmaakmiddel. Dit keer slaolie. Inwrijven en uitwrijven. Daarna spuit ik er een glansmiddel op en opnieuw wrijven en klaar is Kees. De familie Bode doet niet zo moeilijk. 

Strepen

Heel wat schoenen hebben rubberzolen. Die kunnen strepen op parket en laminaat veroorzaken. Deze vlekken schoonmaken met wasbenzine.

Er zijn mensen die hun versleten rubberzolen en -hakken zelf verwijderen en nieuwe bevestigen. Op schoenzolen.nl kunt u allerlei producten daarvoor kopen. 

Yoga is erg populair en veel (dure) matjes bestaan uit natuurrubber. Die kunt u schoonmaken met producten van bijvoorbeeld het merk Mandura zoals natural rubber mat washspray. Die flesjes zijn vaak belachelijk duur. Mijn advies: gewoon lauw water, microvezeldoekje, allesreiniger en goed laten drogen. Uw matje verslijt er echt niet van. Want tegen die tijd bent u yoga toch allang zat.

Tags

AUTOEMILE BODEHUISHOUDBODE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck