Huiveringwekkende tweets: Sinead O’Connor besluit haar zoon te volgen

Sinead O'Connor plaats huiveringwekkende tweets
Door: Charlotte Wijnen
14-01-2022

Zangeres Sinead O’Connor was er kapot van toen haar 17-jarige zoon Shane begin deze maand uit het leven stapte. Sindsdien plaatst ze op Twitter huiveringwekkende berichten. Ze geeft zichzelf de schuld en ziet nog maar één optie: haar zoon volgen. ,,Het heeft geen zin om zonder hem te leven.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Shane raakte begin januari vermist in het Tallaght-gebied in Ierland. De politie deed een oproep om hem te vinden. Ook Sinead smeekte haar zoon om contact met haar op te nemen. Niet veel later werd de jongen levenloos teruggevonden. Sinead is er kapot van en lucht haar hart op Twitter.

Huiveringwekkende berichten

Haar zoon had zijn begrafenis al maanden op voorhand gepland. Dat maakte de zangeres zelf bekend in een reeks berichten op Twitter. Ook deelde de zangeres enkele details over de begrafenis, iets wat de vader van Shane niet kon waarderen, zo laat ze weten op Twitter.

Maar Sinead zegt niet alleen stom geweest te zijn om over de begrafenis te berichten, ze laat in een aantal huiveringwekkende berichten op Twitter weten dat het allemaal haar schuld is. ,,Shane’s dood is niemands schuld, maar de mijne. Ik wil niet in een wereld zijn zonder mijn Shane en zonder mijn andere kinderen. Ik verdien het niet om te leven”, schrijft Sinead.

‘Ik ga mijn zoon volgen’

,,Ik heb besloten mijn zoon te volgen. Het heeft geen zin om zonder hem te leven. Alles wat ik aanraak, verpest ik. Ik bleef alleen voor hem. En nu is hij weg. Ik heb mijn familie vernietigd. Mijn kinderen willen me niet kennen”, luidt een volgende Tweet.

Een paar uur later biedt de zangeres haar excuses aan. ,,Ik ben nu bij de politie op weg naar het ziekenhuis. Het spijt me dat ik iedereen van streek heb gemaakt. Ik ben verloren zonder mijn kind en ik haat mezelf”, aldus Sinead. Ze zegt dat het ziekenhuis haar ‘een tijdje’ zal helpen, maar dat haar besluit vaststaat. ,,Ik ga Shane zoeken. Dit is slechts een vertraging.”

Suïcidaal

Shane was suïcidaal en werd daarvoor behandeld in een kliniek. Ondanks dat hij 24 uur per dag onder toezicht stond, wist hij buiten te komen.

Denkt u aan zelfmoord of maakt u zich zorgen om ­iemand? ­Iedereen kan 24 uur per dag anoniem bellen met 0800-0113 of chatten via 113.nl.

Meer DenD