Humberto Tan houdt Joling buiten de show

Door: DitjesDatjes
05-09-2017

De bijna psychotische hijgerigheid van de talkshows Pauw, Tan en DWWD om hoge kijkcijfers heeft ertoe geleid dat Gerard Joling, vorige week nog te zien in de laatste aflevering bij Jinek, gisteren bij Humberto Tan niet in de uitzending zat.

Afspraak

Tot grote verbazing van de zanger zelf, die zijn nieuwe tv-serie met Gordon aan het promoten is en daarom al twee maanden geleden had afgesproken dat hij afgelopen vrijdag bij Eva aan tafel zou schuiven. Gisteravond was hij niet te zien bij Tan. Geweigerd!

Joling verbaast zich over de jacht van redacties op gasten en de wetten die ze daarbij hanteren. Ze vallen potentiele gasten de hele dag lastig en zeggen ze plotseling zonder reden af, omdat ze een betere kandidaat hebben gevonden.

Arrogant en kleinzielig

Joling werd nog wel afgebeld, maar mocht vorige week ook geen beelden laten zien van de nieuwe Geer & Goor bij de publieke omroep. ‘Arrogant en kleinzielig’ concludeert Joling achteraf.

Jinek trok vrijdag een miljoen kijkers, waarvan Humberto Tan vorig seizoen alleen maar van kon dromen. De formule van zijn Late Night, in veel gevallen een thuiswedstrijd voor RTL-presestatoren om hun eigen waar aan te prijzen, is sleets geworden en verdient een opknapbeurt, zo oordelen buitenstaanders.

Volgens Tan is Gerard Joling volgende keer gewoon weer welkom. Volgens hem is het niet goed als op twee achtereenvolgende avonden dezelfde gast te zien is.

Meer DenD