Kan Humberto Tan zijn RTL Late Night nog redden?

Het succes lijkt Humberto Tan nog niet weder te keren. Gisteravond is RTL Late Night wederom slecht bekeken en geven kijkers online kritiek.

Geen comeback

Ruim een half miljoen mensen keken naar RTL Late Night. Daarmee staat de talkshow van Humberto Tan niet in de top 15 van best bekeken programma’s van maandag.

Helaas voor Tan, want die hoopte op een goede comeback. In de zomer presenteerde Beau van Erven Dorens RTL Late Summer Night. Lovende woorden werden er over hem gezegd, en toen Beau met Tan werd vergeleken kwam Tan er niet goed uit. Beau zou ‘echter’ en spontaner zijn. Onder leiding van Humberto was RTL Late Night niets meer geworden dan een reclameplatform voor RTL.

Op Twitter gingen mensen tijdens de zomer helemaal los:

En ook maandagavond kreeg Tan online de volle laag:

Een groot punt van kritiek was de opening van het programma. Het begin ging helemaal om Humberto. Hij liet een foto zien van zijn ‘mini-stage’ bij de politie en nam de tijd daarover te vertellen. De relevantie? Hij vond het gewoon een leuke foto.

Entertainment

Het nieuwe seizoen moest veel kijkers trekken. Dat moest vooral gebeuren door de focus te verleggen: inplaats van steeds vaker ‘hard’ nieuws, wordt er nu weer meer gepraat over entertainment en luchtig nieuws. Net zoals in het begin.
Ook had Humberto Tan geen sidekick meer.

Concurrentie

Zoals gewoonlijk was de grootste concurrent de late night talkshow op de NPO. PAUW had echter niks te vrezen. 150.000 mensen meer keken naar die talkshow in plaats van RTL Late Night. De veranderingen lijken tot nu toe dus nog niet te werken.