Huntelaar vertrekt naar Schalke ondanks advies Valentijn Driessen

Klaas-Jan Huntelaar|Klaas-Jan naar Schalke
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar vertrekt zo goed als zeker toch naar het Duitse Schalke 04. De twee voetbalclubs zijn het eens over het vertrek van de 37-jarige topvoetballer. Vanavond wordt het contract verder uitgewerkt.

Huntelaar heeft zijn hart verband aan beide clubs, maar wil Schalke uit de huidige penibele situatie helpen. Bij Schalke speelde Huntelaar in het verleden al 7 jaar.

Deskundigen, onder wie Telegraaf-voetbalanalist Valentijn Driessen, vinden dat Huntelaar als hangende spits helemaal niets te zoeken heeft bij de Duitse club. Het team van de Zwitserse coach Christian Gross zou vooral op de eigen speelhelft bezig zijn met verdedigen en dat is niet de specialiteit van Huntelaar.

‘Bij Ajax blijven’

Volgens Driessen kan Huntelaar het seizoen veel beter afmaken bij Ajax met een kampioenschap en een Europese titel.

Huntelaar is in Amsterdam een van de populairste voetballers. Iedereen gunt de voetballer, die graag hele wedstrijden speelt, een fantastisch afscheid. De Ajacied gaat niet voor het geld, maar gaat naar Shalke uit liefde voor de club die in de degradatiezone verkeert

Achterhoek

Huntelaar is een Achterhoeker en woont in Angerlo, dat ligt op de rechteroever van de IJssel vlakbij Doesburg. Klaas-Jan is getrouwd met Maddy Schoolderman, die hij leerde kennen toen hij nog speelde voor voetbalclub De Graafschap. Maddy heeft een opleiding als onderwijzeres. Het stel heeft vier kinderen: Seb (11), Axel (9), Puck (7) en Jim (4).

Tags

AJAXKLAAS JAN HUNTELAARSCHALKE 04

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie