Hurricane en Southside verwachten geen normale editie

Door: DitjesDatjes
26-01-2021

De organisatoren van het Duitse dubbelfestival Hurricane en Southside denken niet dat de editie van dit jaar in de normale vorm kan plaatshebben. Als de evenementen in juni überhaupt kunnen doorgaan, zullen er vele maatregelen moeten worden getroffen om met het oog op corona alles veilig te laten verlopen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat er iets mogelijk is en dat dit ook veilig kan”, staat in een update van de organisatie, die net als de Nederlandse festivals al maanden aan voorbereidingen achter de rug hebben. “Zal alles hetzelfde zijn zoals altijd? Nee. Als er in 2021 live optredens mogelijk zijn, zullen daar vele voorwaarden voor worden gesteld.”

Voor uitstel of eventueel cancelen van de festivals is het nu nog te vroeg. Alles zal afhangen van het verloop van de pandemie, het vaccinatieprogramma en de politieke besluitvorming. De voorbereidingen gaan gewoon door tot er meer duidelijkheid is.

Tot dusver gaan met uitzondering van Glastonbury in Groot-Brittannië alle grote Europese festivals nog door. Op zowel Hurricane in Scheessel als Southside in Neuhausen komen zo’n 60.000 tot 70.000 festivalbezoekers af, onder wie ook vele Nederlanders. Beide evenementen staan vooralsnog gepland voor het derde weekend van juni. Op de line-up staan grote namen als Martin Garrix, Kings of Leon, The Killers, Rise Against The Machine, Twenty One Pilots en Bring Me The Horizon.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD