‘Iconisch huis Marilyn Monroe wordt gesloopt door nieuwe eigenaar’

Huis Marilyn onder de sloophamer?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Gelegen in de chique wijk Brentwood, was de iconische hacienda uit de jaren twintig. Dit is dé locatie van de dood van Monroe in 1962 en het enige huis dat ze ooit bezat. De nieuwe eigenaren van dit iconische huis in Los Angeles hebben plannen om het te slopen…

Het is opnieuw een trieste dag voor Marilyn Monroe fans. Zoals voor het eerst gemeld door de New York Post , kan het huis gelegen op 12305 Fifth Helena Drive in de wijk Brentwood in LA, een gebouw in Spaanse haciënda-stijl uit de jaren twintig, binnenkort door de nieuwe eigenaar worden gesloopt. Ondanks de bescheiden omvang en het eenvoudige karakter verwierf de 2.600 vierkante meter grote bungalow in 1962 wereldwijde bekendheid als de locatie van de plotselinge dood van Marilyn Monroe. Het ommuurde en omheinde terrein was ook het enige huis dat ooit eigendom was van de legendarische actrice, en in de zes decennia sinds het landgoed van een halve hectare is het een van de beroemdste lokale bezienswaardigheden van de stad geworden.

Originele kenmerken

Hoewel de buitenarchitectuur van het huis ongelooflijk veel lijkt op hoe het er in 1962 uitzag, zijn de interieurs aanzienlijk veranderd. Het meest opvallend is dat de keuken en badkamers zijn gemoderniseerd en dat de voorheen vrijstaande ‘gasten casita’ van het landgoed is opgegaan in het hoofdgebouw. Toch verwijzen talrijke originele kenmerken – openslaande ramen, terracotta tegelvloeren, plafonds met houten balken – graag terug naar de tijd van de Gouden Eeuw. Aan de achterkant loopt een stenen terras uit naar een opmerkelijk groot zwembad; verder wordt een grasveld omgeven door volwassen bomen, hoge heggen en een citrusboomgaard. Aan de voorkant bogen overvloedige bossen bougainvillea zich een weg over de gevel van het huis, en er is een garage voor twee auto’s.

In de omgeving van Monroe’s voormalige huis zijn sloopwerkzaamheden steeds gebruikelijker geworden, nu de stijgende vastgoedwaarden en recordverkopen ontwikkelaars ertoe aanzetten steeds groter en mooier te bouwen. Dat dit specifieke pand intact is gebleven, getuigt van de blijvende charme van de hacienda, en uiteraard van Monroe’s legendarische status.

8,4 miljoen dollar

In 2014 betaalden Dan Lukas, hedgefondsmanager van Emerald Lake, en zijn vrouw Anne Jarmain 7,3 miljoen dollar voor het landgoed Monroe, en ze hebben er sindsdien gewoond. Zes maanden geleden betaalde het echtpaar echter 13 miljoen dollar voor een groter huis in dezelfde buurt. Vorige maand verkochten Lukas en Jarmain het huis stilletjes aan een koper die nog niet publiekelijk is geïdentificeerd. Die persoon betaalde bijna 8,4 miljoen dollar contant voor het pand en vroeg vrijwel onmiddellijk een sloopvergunning aan. Het LA Department of Building and Safety heeft onlangs het verzoek om een ​​“plancontrole” van de voorgestelde werkzaamheden goedgekeurd, hoewel er nog geen officiële vergunning is afgegeven.

Tags

HUISMARILYN MONROE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck