Identiteitsfraude voor SBS-koppel ‘De Scheetjes’

Door: Lies Jansen
14-01-2020

Het bekende SBS-koppel Hans en Karin, ofwel: De Scheetjes, zijn de dupe van identiteitsfraude. In het programma De Scheetjes: Bouwen op Bonaire, is iedere maandag op SBS 6 te zien hoe het stel een zaak op Bonaire draaiende houdt. Het stel emigreerde onder toeziend oog van Ik Vertrek. Toen SBS hier lucht van kreeg beloofden de programmamakers net een programma als aan familie Meiland. Nu brengt de bekendheid ook negatieve gevolgen met zich mee.

Tekst gaat verder onder advertentie

Nepaccounts

Eerder schreven we al over het debuut van De Scheetjes op SBS. De kijkcijfers vielen nogal tegen. Weinig lovende kritieken en veel minder-enthousiaste Tweets waren het gevolg.
Desondanks heeft het stel te maken met een aantal nepaccounts. Op Facebook zijn verschillende profielen aangemaakt, die zich voordoen als De Scheetjes. Eén van de nepaccounts gaf onder andere aan binnenkort T-shirts te verkopen.

Familie Meiland ook de pineut

De Scheetjes zijn niet de enige die hiermee te maken hebben gehad. Ook familie Meiland was de pineut van nepaccounts. Hier werden echter overnachtingen als winactie weggegeven. Deze bleken achteraf niet echt en een hoop mensen werden blij gemaakt met een dode mus.

Meer DenD