ID&T baas Duncan Stutterheim woest: spant kort geding tegen overheid aan

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

De nieuwe maatregelen zorgen voor veel onrust in Nederland. De jongeren hebben zo’n twee weken kunnen genieten van het nachtleven en toch werd er vrijdag een nieuwe beleid toegepast: alle nachtclubs moeten weer dicht. Duncan Stutterheim is woedend en vraagt zich af wie de ondernemers gaat vergoeden…

Festival organisator Jeroen van Broekhoven heeft al zo’n €400.000 in zijn festival gestopt die hij nu moet afblazen. ,,Hier zit bloed, zweet en tranen in. Al ons geld zit hier weer in! Ik weet niet wat voor consequenties dit weer heeft” aldus de gefrustreerde Broekhoven in een video bij talkshow Humberto.

Vol met vragen

“Hoe kan het dat de festivalindustrie aan de kant wordt gezet?” vraagt Duncan Stutterheim, eigenaar en mede-oprichter van ID&T, zich af. ,,Het is niet fair.” laat Duncan weten aan Humberto Tan in zijn talkshow. Hij wil het gesprek omdraaien over deze situatie. ,,Op de 10.000 man zijn er zo’n drie besmet”, vertelt Stutterheim en vraagt zich vol verbazing af waarom iedereen zijn toko weer moet sluiten. ,,We zijn zo boos met z’n allen.”

Kort geding

ID&T organiseert grote festivals zoals: Mysterlyland, Defqon.1 Weekend Festival, Sensation en Thunderdome. De organisator eist in het kort geding een duidelijk besluit vanuit de overheid: de festivals onder Fieldlab-voorwaarden door laten gaan of de overheid neemt de verantwoordelijkheid op zich. ,,Dat laatste is het betalen van onze rekeningen door middel van het garantiefonds”, meldt ID&T’s ceo Ritty van Straalen.

Tags

CORONACOVID-19FESTIVALID&TKORT GEDING

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck