ID&T: diep teleurgesteld over gelekte versoepelingen

Door: DitjesDatjes
24-01-2022

Evenementenorganisator ID&T is “diep teleurgesteld” over de uitgelekte versoepelingen na “herhaalde oproepen aan het kabinet om met een volwaardig en realistisch plan te komen”, laat directeur Ritty van Straalen aan het ANP weten. “Met slechts één derde capaciteit is het geen heropening. Nog langer dicht, zonder duidelijk perspectief, voelt als een diepe belediging naar onze hele industrie.”

Voor evenementen binnen met een verplichte zitplaats gaat naar verwachting een limiet gelden van 1250 bezoekers. Buiten mag de capaciteit maximaal met een derde worden gevuld. Tijdens de persconferentie op dinsdagavond worden de definitieve versoepelingen aangekondigd.

“Ondanks dat deze ‘versoepelingen’ doen lijken alsof de evenementensector weer open mag, is dit niet het geval”, zegt Van Straalen. “De situatie is onhoudbaar en werkt, gecombineerd met het gebrek aan perspectief, ontzettend demotiverend op onze hele sector.”

Van Straalen stelt dat het bedrijf het kabinet zal blijven oproepen “om met een volwaardig en realistisch plan” voor de branche te komen. “Zonder 1,5 meter afstand en zonder capaciteitsrestricties, om de eens zo florerende evenementenbranche te redden en zodat wij samen uit deze crisis kunnen komen.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD