Iedereen is woest op VI-Oranje

Collega’s uit medialand zijn woedend over de uitspraken van Johan Derksen tijdens de eerste aflevering VI-Oranje Blijft ThuisTijdens het programma had Johan Derksen niets goeds te zeggen over de afscheidsweek van Humberto Tan bij RTL Late Night.

Heftig

Presentator Luuk Ikink, die nauw betrokken is bij het programma, is woedend over de aanval. „Het was een heftige uitbarsting. Ik zat mezelf een beetje op te vreten op de bank”, vertelt Ikink dinsdagavond in RTL Boulevard. „Niet vanwege Humberto, die kan zichzelf wel redden en heeft genoeg kanalen om hier iets tegenin te brengen als hij dat wil, alleen die redactie maakt dus ook dat programma.”

De RTL Boulevard-presentator vindt de uitspraken erg respectloos en merkt op dat sommige mensen hun baan zijn kwijtgeraakt in de switch van Late Night naar VI-Oranje. Dat Johan termen gebruikte als ‘kut programma’ en zegt ’schijt aan de redactie’ te hebben, vind Luuk ook niet oké.  „Zij zitten daar voor 3,5 ton een beetje uit hun neus te vreten.”

Harteloos

Ook Beau van Erven Dorens had niets goeds te zeggen over de VI-mannen. Hij vindt dat Wilfred Genee en zijn collega’s soms erg harteloos overkomen in op televisie. Dat zei hij toen hij gisteravond te gast was bij Oranje Blijft Thuis. 

Victoria Koblenko was ook te gast gisteravond: zij vindt de mannen van VI seksistisch. ,,Er is denk ik een reden dat ik er vanavond ga zitten en niet op de momenten waarbij je andere collega’s er zijn. Dat is voor mij echt de grens, ja. Wat ik vaak te ver vind gaan: ik kan lachen om de harde humor die jullie vaak aan tafel hebben, maar waar de heren zich niet altijd rekenschap van geven is dat het soms best wel ten koste gaat van iemand anders.”