IJdeltuit Rob Jetten zet voorgoed zijn bril af

|Rob Jetten|Rob Jetten|Rob Jetten
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Rob Jetten heeft het helemaal gehad met zijn bril. De D66-leider heeft zijn ogen laten laseren en maakte vervolgens van zijn transformatie een complete show. Op zijn Instagram wordt er zelfs een vertraagd filmpje getoond hoe Rob zijn montuur aan de wilgen hangt en in De Telegraaf en De Volkskrant analyses.

Het is een reflectie van de enorme ijdelheid van sommige politici. Ze zijn verslaafd aan de aandacht van de media en zien zichzelf ook als rolmodellen. Politici geven dit gedrag niet snel toe, want dat toont aan dat ze ook maar mensen zijn van vlees en bloed.

Wiebes

Paar voorbeelden. Het ringbaardje van minister Eric Wiebes was er opeens toen hij avondvullend in Zomergasten zat. Het maatpak van Diederik Samsom (in plaats van zijn Greenpeace-outfit) zat als gegoten, maar kwam er om meer vertrouwen en gezag op te bouwen. Wouter Bos knooopte zijn stropdas juist weer af om jongeren naar de partij te trekken. Rutte komt in het weekend in spijkerbroek en polo naar evenementen.

Ook leuk: als je weet dat er een nieuwe liefde is in het leven van een politicus. Dan worden de tanden weer beter gepoetst, is de alcoholwalm opeens verdwenen en wordt er weer gesport.

Wim Kok

Voormalig premier Wim Kok, inmiddels overleden, heeft niemand ooit op dit soort gedrag kunnen betrappen. Hij droeg altijd hetzelfde merk schoenen, zijn kostuums waren in orde zonder frivoliteiten en zijn haar werd gewoon grijs. Daar kwam geen verf aan te pas.

Het bed op de bovenverdieping van het Catshuis – voor als de premier er in de nacht van donderdagavond op vrijdagochtend bleef slapen – was van hetzelfde merk als thuis in Amsterdam. Dan kon de minister-president beter in slaap komen…

Maar Rob Jetten, die binnenkort de strijd om het leiderschap van zijn partij D66 aangaat met zijn vrouwelijke concurrenten Kaag en Ollongren, blijkt toch een behoorlijke ijdeltuit te zijn. Ik kan nu scherper zien, was de conclusie van Jetten. En daar doe je het voor!

Rob Jetten
Instagram
Rob Jetten
Instagram
Rob Jetten
Instagram

Tags

D66DIEDERIK SAMSOMPOLITICIROB JETTENWIM KOK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck