IJslandse finalist songfestival naar Nederland

Door: DitjesDatjes
27-06-2019

AMSTERDAM – De IJslandse band Hatari, die dit jaar in de finale stond van het Eurovisiesongfestival, komt naar Nederland toe. Dat laat concertorganisator Friendly Fire weten. Hatari staat op 13 september op Bloodshed Fest in Eindhoven en de volgende dag op Baroeg Open Air in Rotterdam.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De band kreeg tijdens Eurovisiesongfestival veel aandacht voor de BDSM-elementen (bondage, dominantie, sadisme en masochisme) in het optreden en in de outfits van de bandleden. Ook politieke statements tegenover Israël en Palestina vielen op. Tijdens het bekendmaken van de publieksstemmen hielden de bandleden Palestijnse vlaggen omhoog op camera. Volgens Luc Favié van Bloodshed Fest past dat perfect bij het festival: “Wij snijden elke vorm van extreme muziek aan. Hatari weet met hun punk, elektro en techno met antikapitalistische elementen mensen te prikkelen en te triggeren.”

Hatari kwam niet verdere dan de tiende plek in Tel Aviv. De Nederlandse inzending van Duncan Laurence won dit jaar het songfestival.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD