‘Ik ben vreemdgegaan, wat moet ik doen?’

Vraag aan Lieve Ik ben vreemdgegaan
Door: Ditjes en Datjes
03-12-2022

Lieve beantwoordt voor DenD intieme vragen over relatie- en liefdesproblemen. Ze schuwt niet om eerlijke en soms harde adviezen te geven. Heb je ook een kwestie die je wilt voorleggen aan Lieve stuur dan je bondig geformuleerde vraag naar [email protected]

Hallo Lieve,

Een tijdje geleden heb ik de grootste fout van mijn leven gemaakt: ik ben vreemdgegaan en betrapt door mijn vriendin. Of eigenlijk nu: ex-vriendin. Ze heeft me meteen aan de kant gezet. Dat begrijp ik wel, maar deze hele toestand heeft me laten inzien dat ik haar helemaal niet kwijt wil. Ze is de liefde van mijn leven. Hoe win ik haar vertrouwen terug?

J.H. uit A.

Antwoord:

Oei, dit is een lastige. Waarom? Omdat vertrouwen te voet komt en te paard gaat. Het zal niet eenvoudig zijn om haar geschonden vertrouwen te herstellen als het eenmaal is verdwenen. Voordat je iets doet, moet je bij jezelf te rade gaan of je elk woord van wat je hierboven hebt geschreven, meent.

Als dat zo is, kun je vragen of ze nog een keer met je wil praten zodat je het haar in de ogen kijkend kan vertellen. Laat één ding achterwege: ga geen cadeautjes of wat dan ook sturen. Dat wordt vaak ontvangen als betekenisloos. Het gaat om eerlijkheid. Schroom niet om tegen haar te zeggen dat je onttrouw bent geweest. Waarom het is gebeurd.

Het gaat in dit geval ook om haar gevoelens voor jou. Zijn die er nog, en die zijn wederzijds, pak het dan weer voorzichtig op. Het zal nooit meer hetzelfde worden als toen, want jij hebt de ketting verbroken. Los het samen op.

Meer DenD