Ik Vertrek-scheetjes maken zich zorgen: ‘weinig inkomsten’

Scheetjes
Door: Tanja Brouwer
06-08-2020

Martien Meiland en zijn gezin hebben de afgelopen jaren een klein vermogen kunnen opbouwen met hun realitysoap en goedlopende chateau. Andere voormalige Ik Vertrek-deelnemers hebben minder geluk, onder wie ‘De Scheetjes’ op Bonaire. Zij vrezen nog steeds voor een faillissement. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Terwijl de meeste deelnemers van het populaire NPO-programma een Bed & Breakfast beginnen, een yoga retreat opstarten of een naaktcamping realiseren, besloten Hans en Karin het over een andere boeg te gooien. Zij vervulden hun grote droom: een midgetgolfbaan op Bonaire. Zoals de meeste Ik Vertrek-stellen moesten ook Karin en Hans veel tegenslagen overwinnen, maar eind 2019 ging het hen eindelijk voor de wind. Helaas duurde dat succes door het Coronavirus niet lang. 

Er zijn bijna geen toeristen meer op het eiland die wel een balletje willen slaan en ook blijven de lokale bewoners volgens hen koppel weg. ,,We maken ons best wel zorgen, want op een gegeven moment moet de molen weer gaan draaien”, zegt het koppel tegen weekblad Privé. Gelukkig is er er lichtpuntje want de vluchten naar Bonaire komen langzaam weer op gang. ,,Fijn dat er weer geld binnenkomt, want we waren al aan het leven op onze reserves. Helaas zullen ze niet snel weer op het inkomstenniveau zitten als begin dit jaar.

Meer DenD