Ik Vertrek-Lieke krijgt bakken kritiek door blog

Door: Tanja Brouwer
08-04-2019

Onhandig en pijnlijk. Zo is de blog van Lieke van Hulsbergen te noemen. De 25-jarige, die zaterdagavond in Ik Vertrek was te zien, krijgt niet alleen kritiek op haar lach en verwende gedrag in de aflevering. Wat ook is nu duidelijk dat ze tien jaar geleden een reisblog schreef waarin ze op een nogal ongelukkige manier de man achter haar in het vliegtuig beschrijft.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Blog

Tien jaar geleden schreef Lieke een blog over haar reis naar Amerika. Ze was nog maar zestien jaar toen ze het verhaal typte, maar veel mensen nemen het haar toch kwalijk. In het verhaal staat namelijk het volgende: ,,In het vliegtuig heb ik lekker kunnen slapen, hoewel er wel eerst een hele grote stinkneger achter me zat. Maar die werd gek genoeg verplaatst.”

Inmiddels heeft Lieke de blog verwijderd, maar toen hadden een paar kijkers het stuk al ontdekt en er een foto van genomen. Op Twitter is de zin uit haar blog gedeeld.

https://twitter.com/tonfvandijk/status/1114993085199593480

Sjors

Ook haar vriend Sjors komt er niet zonder kleerscheuren vanaf. Nadat de aflevering zaterdagavond op televisie werd uitgezonden en de stroom van kritiek binnenkwam, ging Sjors online op Facebook. Dat kon hij beter niet doen, want hij heeft zich laten verleiden om fel te reageren op ‘haters’.

Daarnaast heeft het stel op hun website www.happyfish.nl een blog geschreven over de aflevering van Ik Vertrek. Volgens hen zijn ze heel anders neergezet dan dat ze zijn, en zijn ze dus helemaal niet verwend. Opmerkelijk is dat op 20 maart ze nog schrijven dat ze zich niets van de camera’s aantrokken en dat ze echt zichzelf waren tijdens de opnames. Zij vinden dat de redactie de aflevering zo heeft geknipt dat ze karikaturen werden.

Meer DenD