IKEA gaat open voor winkelen op afspraak

Door:
11-03-2021

HAARLEM (ANP) – IKEA stelt vanaf maandag zijn woonwarenhuizen open voor winkelen op afspraak. Dat heeft het Zweedse concern besloten na de door de overheid aangekondigde versoepelingen voor grote winkelketens. Eerder koos IKEA er nog voor om voorlopig dicht te blijven.

De nieuwe openstelling is vooral bedoeld voor mensen die bij IKEA bijvoorbeeld keukens willen laten inrichten. Ook kunnen klanten zo bijvoorbeeld een bank uitproberen of een keukenkastje in het echt bekijken. Producten retourneren is nog niet mogelijk. De tijdslots duren 45 minuten en winkelen is enkel toegestaan met één persoon. “Er worden geen uitzonderingen gemaakt, helaas ook niet voor baby’s en kinderen”, laat IKEA weten.

Demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge zeiden maandagavond tijdens de persconferentie dat er vanaf volgende week meer mensen tegelijkertijd op afspraak kunnen winkelen. Dat is precies het moment dat de deuren bij IKEA weer opengaan. “We zijn uiteraard blij dat we weer iets meer klanten mogen ontvangen, maar het is slechts een fractie van hoeveel klanten we normaliter verwelkomen op een dag. Met gemiddeld 25.000 vierkante meter per winkel zetten vijftig klanten per keer nog steeds weinig zoden aan de dijk”, benadrukt het woonwarenhuis.

Volgens de overheid mogen winkels momenteel nog maximaal twee klanten per verdieping op afspraak ontvangen, mits die 1,5 meter afstand kunnen bewaren. Vanaf volgende week wordt daarbij ook naar het vloeroppervlak gekeken. Per 25 vierkante meter mag een klant worden ontvangen, tot een maximum van vijftig klanten.

 

ANP

 

 

Meer DenD