Illegale vakantiefoto’s koninklijk gezin in Argentijns medium

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De vakantiefoto’s van koning Willem-Alexander en zijn gezin, die zaterdagochtend werden gedeeld via het twitterkanaal van journalist Menno Swart, staan ook op een Argentijnse website.

Inmiddels heeft de RVD Swart verzocht de foto’s te verwijderen, maar dat had het effect van meer olie op het vuur. Tot zaterdagavond stonden de foto’s die genomen zijn op zee van Willem-Alexander, Máxima en de kinderen, er nog gewoon op.

De Koning voelt zich uiteraard door de paparazzi bespied: de vorst zit zonder t-shirt achter het roer van de Wajer 55. Van de Koning is bekend dat hij een bloedhekel heeft aan schending van zijn privacy en dat van zijn gezin. De Nederlandse media, ook de roddelbladen, respecteren de privacywens van de Koning. Ze blijven weg op de Peleponessos waar de Koning met zijn gezin vakantie viert.

Publicatie van de vakantiefoto’s is volgens de RVD in strijd met de privacyregels en met de mediacode. In Europa zijn andere regels van toepassing dan in Argentinië. Daar publiceerde de nieuwssite Caras Perfil gisteren de fotografie en een bijpassend verhaal.

Tags

MEDIACODEPRIVACYWAJER 55WILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck