Ilse Warringa wil geen geld hebben

Juf Ank
Door: Molly Baas
13-06-2018

Voordat Ilse Warringa de rol van Juf Ank op zich nam, kon zij nog normaal uiteten en naar de voetbalwedstrijd van haar kinderen gaan, maar nu wordt ze over al herkend. Erg vindt ze dat niet. ,,Ik vind het wel leuk om overal herkend. te worden. De meeste mensen worden erg vrolijk als ze me zien.” 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Bakken met geld

De rol van Juf Ank heeft Ilse dus veel goeds gebracht, maar ook iets waar ze minder enthousiast over is:het geld wat erbij komt.
Als Ilse het had gewild, had ze als Juf Ank voor 1500 euro lintjes door kunnen knippen. Maar dat heeft de actrice niet gedaan, omdat ze niet altijd aan Ank hoeft herinnerd te worden. ,,Het is een rol hè, ik bén geen Juf Ank, ik spéél Juf Ank.

Ilse vindt geld ontzettend onbelangrijk, niet zozeer omdat ze veel geld heeft, want dat is volgens de actrice niet zo. Geld heeft haar nooit geïnteresseerd.
Dat  Ilse Warringa dit voor zichzelf heeft gekozen, stopt AVROTROS echter niet om geld te verdienen aan De Luizenmoeder, die de rechten van de serie op den duur zullen verkopen. Zo wordt er ooit een musical verwacht van de populaire tv-serie. Een insider vertelde aan het blad Story dat de rechten in ieder geval vijftigduizend euro waard kunnen zijn. ,,In dit geval liggen de rechten bij de producent en de omroep, een bekende truc in tv-land. Met deze constructie is het gangbaar dat de helft van het bedrag voor de schrijvers is. Die moeten dat in dit geval dan weer met zijn drietjes delen.”

Seizoen twee

Op dit moment is Ilse druk aan het schrijven aan het tweede seizoen van De Luizenmoeder. Volgens haar gaat dat nog makkelijker dan het eerste seizoen. Ze is nu bekend met de karakters. Ook zegt ze niet te kunnen wachten om haar ideeën voor een camera uit te kunnen spelen. Het nieuwe seizoen van De Luizenmoeder start op 5 augustus.

Meer DenD