Juf Ank had een moeilijke jeugd

Juf Ank
Door: DitjesDatjes
01-02-2018

De 42-jarige Ilse Warringa, die ineens ongekend populair is door haar rol van gevreesde Juf Ank in de hitserie De Luizenmoeder, had het als kind allesbehalve makkelijk. Ruzies, onenigheid en spanningen thuis maakten van haar een opstandige tiener.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Onzin

In een interview laat ze weten dat het misging op haar dertiende toen het gezin besloot te verhuizen. ,,We verhuisden naar een gat ergens bij Ommen. Dat was om het huwelijk van mijn ouders te redden: in een boerderijtje ergens achteraf opnieuw beginnen-onzin natuurlijk.”

Woedeaanvallen

,,Ik wilde de hort op en vond het een ongelooflijke daad van egoïsme. Ik werd de stoorzender en tegelijk was ik sensitief, voelde alle spanning.” Ze sloeg letterlijk van zich af en kreeg woedeaanvallen. ,,Ik vond dat mij onrecht werd aangedaan. Ongelooflijk veel ruzies met mijn broers, daarin heb ik mij heel alleen gevoeld. Ik kon niet tegen ze op, en ging echt schoppen, slaan en schreeuwen,” geeft ze aan Parool toe.

Gerwalt: al 25 jaar de liefde van haar leven

Uiteindelijk kwam het helemaal goed tussen Ilse en haar broers en zussen. Waarschijnlijk ook omdat ze op haar 16e al de liefde van haar leven ontmoette, Gerwalt Spijkerman. De twee zijn nu zo’n 25 jaar samen. ,,Toen ik hem voor het eerst zoende bij een café in Zwolle, dacht ik al: ‘O mijn God, dit gaat mijn leven lang duren.'”

Ilse woont samen met Gerwalt en hun zoons Mees (13) en Wies (10 in Amsterdam.

 

 

Meer DenD