Imanuelle Grives op vrije voeten

Door: Ditjes en Datjes
12-09-2019

Imanuelle Grives wordt voorlopig vrijgelaten. De Rotterdamse actrice werd opgepakt wegens drugshandel in België. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie bevestigd aan het AD dat de rechtbank van Antwerpen het verzoekschrift van Grives heeft goedgekeurd. Om vrij te komen moet ze wel 5.000 euro borg betalen.

Morgen naar huis

John Maes, Grives haar nieuwe advocaat, heeft laten weten dat hij de zaak tot normale proporties heeft teruggebracht. Een aantal weken geleden werd besloten door de Antwerpse raadkamer dat Imanuelle Grives tot aan de eerste behandeling van de rechtszaak in hechtenis zou moeten blijven. Dit verzoek is zojuist in Antwerpen behandeld. Vandaag heeft de actrice gelijk een verzoek ingediend om voorlopig naar huis te kunnen en dit verzoek is goedgekeurd. Alleen kan dit pas als de borg is ontvangen. De Rotterdamse kan dus hoogstwaarschijnlijk morgen naar huis.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Niet verplicht

Tot een eventuele veroordeling, kan Grives op vrije voeten blijven vanaf morgen. Volgende week staat de actrice voor de eerste keer voor de rechter. De zaak wordt dan niet inhoudelijk behandeld en is Imanuelle dus niet verplicht om hierbij aanwezig te zijn.

Tomorrowland

Op 21 juli werd Grives opgepakt op het beroemde dancefestival Tomorrowland. Met meer dan 100 xct- en amfetaminepillen, 20 gram cocaïne, 10 gram ketamine en MDMA op zak werd zij verdacht van drugshandel. In haar AirBnB-woning werd nóg meer drugs aangetroffen waaronder GHB en cannabis.

De Rotterdamse geeft als verklaring dat ze drugs verkocht om zich voor te bereiden voor haar rol in de film Suriname.

Meer DenD