Imanuelle Grives ‘wilde kapot’ door imposter-syndroom

Door: DitjesDatjes
18-02-2020

Actrice Imanuelle Grives ‘wilde helemaal kapot’ toen zij deze zomer met een enorme hoeveelheid drugs werd gepakt op het festival Tomorrowland. In de uitzending van Jinek vertelde zij in tranen dat zij “niet had nagedacht over de consequenties, over wat mij kon overkomen. Niets boeide mij meer.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Naar eigen zeggen deed zij dit mede omdat ze leed aan een zogenoemd ‘imposter-syndroom’, de doorlopende angst om ontmaskerd te worden als een oplichter. “Je denkt steeds dat mensen er achter komen dat je een enorme loser bent, en helemaal niet zo leuk als iedereen denkt. Het maakt dan niet uit wat je hebt opgebouwd en wat je allemaal bereikt hebt.”

Zij kwam op dat moment naar eigen zeggen uit “de zoveelste kloterelatie”. In haar hoofd was het een chaos, vertelde Grives. “Ik deed het niet voor het geld”, voegde ze daaraan toe. Toen ze gepakt werd, voelde zij vooral opluchting. “Ik vond het allemaal wel best.”

De Belgische gevangenis omschreef de actrice als “een bijzondere plek. Ik heb geen ratten gezien, maar het is natuurlijk geen hotel. Maar zo is het ook niet bedoeld. Het is in niets te vergelijken met een Nederlandse gevangenis.” Haar bijnaam bij sommige mede-gevangenen was ‘Miss Tomorrowland’.

Haar familie bleef haar doorlopend steunen. “Mijn moeder zei: je hebt iets gedaan wat niet klopt. Maar we houden van je, we steunen je en we gaan je hieruit krijgen.” Grives stelt graag weer te willen gaan acteren.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD