Immunoloog Fauci krijgt eigen honkbalkaartje na mislukte worp

Door:
25-07-2020

Dr. Anthony Fauci heeft een eigen honkbalkaartje gekregen. De 79-jarige Amerikaan, directeur van het nationaal Instituut voor Allergieën en Infectieziekten in de VS, verrichte donderdag de ceremoniële opening van het nieuwe seizoen in de Major League. Hoewel zijn worp vanaf de heuvel faliekant mislukte, besloot producent Topps toch om een verzamelkaartje te maken van het moment dat het op voorhand al historische seizoen werd geopend.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Fauci is supporter van Washington Nationals, de kampioen van de MLB. De Nationals openden het seizoen donderdag tegen New York Yankees.

De immunoloog, een van de topadviseur van president Donald Trump in de strijd tegen de corona-pandemie, meldde zich vlak voor de wedstrijd op de heuvel in een shirt van zijn favoriete club en met een mondkapje op. Het was de bedoeling dat Fauci de bal in de handen van de dienstdoende catcher Sean Doolittle zou werpen, maar zijn wilde worp vloog daar meters naast.

“Ja, de bal ging de verkeerde richting op”, bekende Fauci in de Washington Post. “Ik zei voor de grap tegen de spelers dat ik vroeger als kind korte stop was. Ik dacht dus dat ik de bal naar het eerste honk moest gooien.” Zijn favoriete club verloor met 4-1. Op het verzamelplaatje dat Topps maakte, staat een foto van het moment dat Fauci de bal werpt. Verzamelaars kunnen het plaatje online bestellen voor 9,99 dollar (omgerekend 8,60 euro).

 

BUZZS

 

 

Meer DenD