In de hoofdrol: Come on, Barbie, let’s go party!

In de hoofdrol Barbie
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De nieuwe Barbie-film met Margot Robbie en Ryan Gosling is nog niet eens uit, maar we raken er nu al niet over uitgepraat. Het belooft een mierzoet verhaal te worden, maar wel met een rebelse twist.

Fluoriserende outfits, tandpasta-smiles en een zuurstokroze C1 Corvette: Barbie is weer helemaal hot met haar eigen live-action film die vanaf 21 juli 2023 in de bioscopen te zien is. Superster Margot Robbie speelt de hoofdrol. Met haar blauwe kijkers, platinablonde lokken en wespentaille is zij de ultieme belichaming van het wereldberoemde Mattel-speelgoed. Haar ‘armsnoepje’ Ken wordt vertolkt door Ryan Gosling. Ook hij lijkt geboren voor een bestaan in het Barbie Paradijs met zijn zongebruinde huid, zoetgevooisde stem en gelikte denim outfitjes. Andere sterrencastleden zijn Kate McKinnon, America Ferrera, Emerald Fennell, Issa Rae, Helen Mirren, Scott Evans, Hari Nef en Simu Liu. De grootste verrassing in deze film? Popster Dua Lipa! Zij speelt de rol van een blauwharige zeemeermin en neemt eveneens de titelsong voor haar rekening. 

Barbieland

In de Warner Bros-productie transformeert Margot Robbie in een pop genaamd Barbie. Deze pop woont in Barbieland, een oase waar zelfs de zandkorrels op het strand zachtroze oplichten. Een perfect wezen op een perfecte plek, zou je zeggen, maar het scenario van Barbie belooft een tegendraads kantje te hebben. We hadden niet anders verwacht met de onvoltroffen, feministische regisseur

Greta Gerwig (bekend van Little Women en Lady Bird) aan het roer. Zij regisseert de film en schreef ook het script, samen met haar partner Noah Baumbach (bekend van Marriage Story). Greta: „Wat je vooraf ook denkt, we gaan je iets geven dat helemaal anders is – iets waarvan je niet wist dat je het wilde.”  

Doodeng  

In podcast Dua Lipa: At Your Service noemde filmmaker Greta Gerwig het tot leven wekken
van Barbie op het witte doek ‘doodeng’. „Ik denk dat het te maken had met het feit dat in het begin alles nog mogelijk is. Waar begin je? Wat zou het verhaal moeten zijn? Ik dacht: ik vind het doodeng en het kan het einde van mijn carrière betekenen. Maar toch vond ik dat ik het zou moeten doen.”

Verbannen

Wat kunnen fans van de meest gehypte film van 2023 verwachten? Wat we tot nu toe weten is dat Barbie in een volledige existentiële crisis belandt wanneer zij uit Barbieland wordt verbannen vanwege haar zogenaamde imperfecties. Gevolg is dat ze, vergezeld door Ken, op avontuur gaat in de echte wereld en daar ontdekt dat perfectie alleen van binnen te vinden is. Voor alle Barbie- en Kenliefhebbers is het nog heel even wachten voordat Barbie op het witte doek te zien is. Eindelijk! Immers, de productie is met horten en stoten tot stand gekomen. Al in 2009 ontstond het idee om Barbie tot leven te wekken, maar het duurde nog tot 2014 voordat de realisatie serieuze vormen begon aan te nemen.

Sixpack

Actrices als Amy Schumer en Anne Hathaway snuffelden eerder aan het Barbie-project, maar waagden zich er (vast tot hun spijt) toch niet aan. Ryan zou aanvankelijk bedankt hebben voor zijn rol als Ken, maar kon toch inhaken als de gedroomde Ken. met sixpack en al. Margot, die samen met haar man en een goede vriend de productiemaatschappij achter Barbie runt, was degene die erop aandrong om het verhaal niet van cliches aan elkaar te laten hangen. Dat lijkt meer dan gelukt met een Barbie die van haar mierzoete roze wolk valt en op zoek gaat naar zichzelf.

Tags

BARBIEFILMMARGOT ROBBIERYAN GOSLING

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck