In een handomdraai vis en vega op tafel

In een mum van tijd iets lekkers en gezonds op tafel. Met de recepten van tv-kok Sharon de Miranda is het een fluitje van een cent. ,,Het recept van de Pangafilet is simpel, lekker en snel klaar! Door de smeuïge stamppot van rucola heb je geen jus nodig bij dit gerecht. Aubergines worden vaak gevuld, meestal met gehakt… Laat je verrassen door deze heerlijke vegetarisch gerecht waarbij je echt geen vlees mist.”

Krokant gebakken pangafilet met een rucola stamppot

Het boodschappenlijstje:

4 pangafilets

Bloem (ca. 4 eetl.)

1 eetl. kerriepoeder

peper/zout

olijfolie

50 gr. Roomboter

Rucolastamppot:

1 kg. kruimige aardappels

100 gr. rucola

100 gr. oude kaas

100 gr. crème fraîche

150 ml. volle melk

Bereiding voor 4 pers.:

Strooi op een bord de bloem. Kruid de pangafilets met de kerriepoeder en wat peper en zout naar smaak. Haal de Pangafilets door het bloem zodat deze goed bedekt is. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan samen met de roomboter. Zodra de roomboter is gesmolten leg je de pangafilets in de pan. Bak beide kanten ongeveer 4 min. Zodat de Pangafilets goudbruin en lekker krokant zijn.

nfd

Rucolastamppot:

Schil en was de aardappels schoon. Kook de aardappels ongeveer 20 min. in een pan met water gaar. Giet ze af en stamp ze fijn met de crème fraiche. Roer de oude kaas erdoor laat deze smelten en maak het vervolgens smeuïg door er beetje voor beetje warme melk aan toe te voegen. Vervolgens de rucola erdoorheen stampen. Maak het af met wat peper en zout naar smaak.

Met linzen gevulde, gegratineerde aubergines met gebakken krieltjes

Het boodschappenlijstje:

2 aubergines

100 gr. fetakaas

100 gr. geraspte kaas

200 gr. champignons

1 teentje knoflook

1 bosje lange ui

100 gr. gekookte linzen (uit blik of pot)

peper en zout

olijfolie

Krieltjes:

700 gr. panklare krieltjes

1 bosje peterselie

50 gr. roomboter

peper en zout

Bereiding voor 4 pers.:

Breng een pan met ruim water aan de kook. Halveer de aubergines en kook ze 6 min. in de pan met kokend water en laat ze afkoelen. Daarna Als de aubergines zijn, verwijder je met de een lepel de binnenkant van de aubergines (bewaar het vlees) en verwarm de oven voor op 200 gr.

Spoel ondertussen de linzen in een zeef onder koud stromend water schoon. Snij de champignons in plakjes, hak de knoflook fijn en snij de lange ui in ringen. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en fruit daarin de knoflook. Bak de champignons goudbruin mee. Voeg de linzen samen met het vlees van de aubergines en bak alles nog 1 minuutje.

Neem de pan van het vuur en verkruimel de fetakaas erdoor. Roer de lange ui erbij en breng het op smaak met peper en zout. Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg hier de uitgeholde aubergines in. Vul de ze met het linzenmengsel en strooi de geraspte kaas erover. Bak de gevulde aubergines 15 min. af in de oven.

Krieltjes:

Kook de krieltjes in een pan met water en wat zout in 10 min gaar. Giet ze af. Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de krieltjes ongeveer 2 minuten. Snij ondertussen de peterselie fijn en voeg het toe aan de krieltjes. Verwijder de pan van het vuur en breng de gebakken krieltjes op smaak met wat peper.

nfd