In welk land kun je het beste je kind opvoeden?

World Best Countries
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Nederland staat in de top 5 van landen waar het ideaal is om je kinderen op te voeden, maar wordt nog verslagen door Denemarken (1), Zweden (2) en Noorwegen (3).

Voor de rangschikking worden de landen beoordeeld op een aantal criteria, zoals onderwijs, veiligheid, duurzaamheid, wetgeving en onder meer mensenrechten.

Nederland doet het trouwens helemaal niet slecht in de wereld, want ons land eindigde op een negende plaats in de Beste Landen van de Wereld-rangschikking van US News & World Report en de de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania. Neerland stond in 2018 nog op een tiende plaats.

Het allerbeste land om te gaan wonen en leven is Zwitserland, tweede staat Canada en derde Japan.

Pensioen

Ook als ideaal land om met pensioen te gaan staat Nederland hoog, namelijk op de achtste plek. Maar we staan op de derde plaats ter wereld als vrouwvriendelijk land. Ook daar scoren Denemarken en Zweden hoger, maar de Verenigde Staten slechts een 5e plek.

Op het gebied van onderwijs staat Nederland 9e en de USA op de eerste plaats, terwijl als het gaat om internationale invloed zakt Nederland naar positie 20.

Nederland wordt omschreven als het land van de tulp, een welvarend en ontwikkeld land. In de karakteristieken staat verder dat Nederland al heel lang bekend staat als een tolerant land, maar dat het thema immigratie dat verandert. Gewezen wordt op de liberale opvattingen in Nederland, zoals de primeur van het homo-huwelijk in Nederland, het vrije drugs-, prostitutie-, euthanasie- en abortusbeleid.

Opmerkelijk in het Amerikaanse onderzoek is dat buurland België niet in de lijst lijkt voor te komen.

Beste landen ter Wereld

1. Zwitserland

2. Canada

3. Japan

4. Duitsland

5. Australië

6. Groot-Brittannië

7. USA

8. Zweden

9. Nederland

10. Noorwegen

 

 

 

Tags

NederlandUS News & World ReportWorld Best Countries

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie