In zinderende race kreeg Max lesje sturen

Max Verstappen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

In precies de 58e ronde van de 71 tijdens de F1 in Brazilië had landgenoot Max Verstappen het nakijken. Zijn formidabele tegenstrever Lewis Hamilton schoot de Red Bull voorbij en daarmee was het ook meteen beslist.

Hamilton moest van heel ver komen. Opgejaagd door zijn teambaas Toto Wolff rukte de Brit snel op naar de tweede positie nadat de race eerder werd geneutraliseerd na een aanrijding waarbij de voorkant van de auto van coureur Yuki Tsunoda door de lucht vloog.

Hamilton, de op de lange rechte stukken bewees dat zijn Mercedes veel en veel sneller is dan de Honda-motor van Verstappen, liet zien dat hij nog lang niet is verslagen. Weliswaar staat Verstappen nog voor in de race voor het wereldkampioenschap, maar komen nog races in onder meer Saoedi-Arabië, Qatar en Abu Dhabi.

Het commentaar van Max was na afloop veelzeggend: ,,We hebben alles geprobeerd, we waren helaas niet snel genoeg.”

Inmiddels zijn de verhoudingen tussen de teams van Verstappen en van Hamilton beneden alle peil. Bij het minste geringste wordt er protest aangetekend en lijkt een herenakkoord tussen de coureurs niet meer te bestaan.

Nooit eerder was het de afgelopen 10 jaar zo spannend. Vooralsnog staat Max Verstappen (332,5 punten) nog 14 punten voor op Hamilton (318,5 punten) in het WK-klassement. De Brit moest de afgelopen jaren alleen maar afrekenen met een teamgenoot, maar nu maakt de Nederlander hem het leven zuur.

Tags

LEWIS HAMILTONMAX VERSTAPPEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck