Inbraak bij Marc-Marie ‘eigen schuld’

Door: Lola van Leeuwen
05-02-2022

In de nieuwe podcast ‘Marc-Marie en Aaf Vinden Iets’ vertelt Marc-Marie Huijbregts zaterdag openhartig over de inbraak. Op 30 januari, de nacht van de inbraak, plaatste de cabaretier een oproep op Twitter opzoek te zijn naar een goede slotenmaker…

,,Om een uur of kwart over 12, half 1, staan er ineens twee mannen in huis in Amsterdam!” Karim, de man van Marc-Marie, heeft ze weggejaagd, vertelt de cabaretier. Hij zag de twee mannen in de gang naar de slaapkamer staan en springt uit bed. ,,Hij is er achteraan gegaan. Maar dat vind ik achteraf best eng, want als je ze te pakken krijgt, wat moet je er dan mee?” aldus Huijbregts.

Kluisje

Opvallend maar gelukkig hebben de inbrekers niets gestolen. Het stel weet ook hoe de dieven binnen zijn geslopen: ,,We hebben ooit verbouwd en toen is er een kluisje op de deur gedaan, met een code. Daar hebben wij onze huissleutel in. Die code hadden we natuurlijk allang moeten veranderen, maar dat hebben we niet gedaan.”

Huijbregts heeft een groot vermoeden dat de inbrekers dachten dat er niemand thuis was. ,,Ik denk iemand heeft die code verkocht of afgegeven. Ze kwamen ook helemaal relaxed met een sigaret in de mond la-di-da-la-di-da binnen”, aldus de cabaretier.

Niet geslapen

Uiteraard wilde het stel zo snel mogelijk een nieuw slot op hun deur en vindt, dankzij zijn oproep op Twitter, een slotenmaker. ,,Wel pas de volgende dag”, laat hij weten. ,,Dus ik heb bijna niet geslapen. Ik heb een heel zwaar matras voor de voordeur gepleurd.”

Meer DenD