Indringer met kruisboog wilde Queen Elizabeth vermoorden

Door: DitjesDatjes
17-08-2022

De man die vorig jaar met een kruisboog werd gearresteerd bij Windsor Castle was van plan om de Britse koningin Elizabeth te vermoorden. Dat werd woensdag duidelijk tijdens een hoorzitting in de zaak in de Westminster Magistrates’ Court in Londen. Daar werd ook duidelijk dat de man met zijn actie wraak wilde nemen op de gevestigde orde.

“Ik ben hier om de koningin te vermoorden”, zou de 20-jarige Jaswant Singh Chail bij het binnendringen van het terrein rondom het kasteel hebben gezegd, meldt persbureau Reuters. De man droeg toen een masker en had een capuchon over zijn hoofd getrokken. Een destijds aanwezige politieagent zei woensdag in de rechtbank dat het leek alsof hij zo uit een film kwam.

Het voorval vond plaats op 25 december vorig jaar. Elizabeth was op dat moment samen met onder anderen prins Charles, Camilla en enkele andere familieleden in het kasteel aanwezig.

Na onderzoek door de antiterrorismepolitie werd Chail beschuldigd van het dreigen met de dood, het bezit van een wapen en een overtreding op grond van sectie 2 van de Treason Act. Met dat laatste wordt iemand verdacht van “het afvuren of richten van vuurwapens, of het gooien of gebruiken van een voorwerp of wapen, met de bedoeling Hare Majesteit te verwonden of te alarmeren”.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD